Меню

Графік роботи

понеділок-п’ятниця
з 9-30 до 17-00

28-29 вересня 2023 року у G2Arena у Ясенці відбулось чергове засідання гуманітарно-економічного саміту «World For Ukraine».


Серед представників: голова Підкарпатської палати цивільних інженерів Гжегож Дубік та член Палати та секретар комісії із зовнішнього співробітництва Піотр Чмура. У саміті прийняли участь президент Всеукраїнської громадської організації “Гільдія проектувальників у будівництві” Юрій Рубан та член Окружної палати інженерів-будівельників Рафал Потепа.

На саміті обговорювались питання гуманітарної допомоги, боротьби з дезінформацією, охорони здоров’я, вдосконалення системи правосуддя та програма відновлення.

Детальна інформація – за посиланням Презентация

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Інформація для інженерів-проектувальників

Шановний інженере-проектувальнику!

Останніми днями члени СРО ВУГіП, які є сертифікованими інженерами-проектувальниками та мають власні електронні кабінети користувача Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, почали отримувати електронні повідомлення у ці кабінети наступного змісту:

«Вітаємо шановні користувачі!

Інформуємо вас про те, що з 01 листопада 2024 року у разі відсутності відомостей про роботу за фахом понад три роки та підвищення кваліфікації протягом п’яти років програмними засобами електронної системи автоматично буде внесено запис про порушення виконавцем таких вимог з одночасним відображенням на порталі електронної системи запису про припинення дії кваліфікаційного сертифіката, відповідно до статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 2024 р. № 62 у ЄДЕССБ доступний функціонал Внесення інформації про безстроковість стажу атестованою особою …».

Направлення інженерам-проектувальникам вказаного повідомлення обумовлено вимогами чинного законодавства.

Так, відповідно до частини 17 статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» строк дії кваліфікаційного сертифіката для осіб, які не мають перерви в роботі за фахом понад три роки та підвищують кваліфікацію відповідно до законодавства не рідше ніж один раз на п’ять років, не обмежується. Відомості про дотримання цих вимог вносяться до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

За змістом абзаців 1-10 пункту 15 Порядку проведення професійної атестації виконавців робіт (послуг), пов’язаних із створенням обєктів архітектури, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 554, строк дії кваліфікаційного сертифіката для осіб, які не мають перерви в роботі за фахом понад три роки та підвищують кваліфікацію відповідно до законодавства не рідше ніж один раз на п’ять років, не обмежується. Відомості про дотримання зазначених вимог вносяться до Реєстру будівельної діяльності.

Інформація про відсутність перерви у роботі за фахом строком понад три роки вноситься виконавцем до Реєстру будівельної діяльності через електронний кабінет користувача електронної системи та/або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронною системою з накладенням електронного підпису.

Перевірка та аналіз інформації про відсутність перерви в роботі здійснюється автоматично програмними засобами електронної системи шляхом порівняння відомостей, що зазначаються виконавцем у повідомленні, з відомостями, що містяться в Реєстрі будівельної діяльності, з наступним підтвердженням такої інформації замовником робіт (послуг) чи роботодавцем відповідного виконавця через електронний кабінет користувача електронної системи.

Інформація про відсутність перерви у роботі за фахом строком понад три роки може подаватися виконавцем до Мінінфраструктури та/або саморегулівної організації через електронний кабінет користувача електронної системи для внесення до Реєстру будівельної діяльності виключно у разі:

– виконання робіт (послуг) щодо об’єктів, подання та отримання документів щодо яких відповідно до законодавства здійснюється в паперовій формі та/або які споруджуються без використання електронної системи;

– внесення інформації щодо осіб, для яких перебіг строку перерви в роботі за фахом на період проходження ними військової служби зупиняється, та осіб, для яких роботою за фахом вважається викладацька та інша діяльність, визначена цим пунктом.

У разі відсутності в Реєстрі будівельної діяльності відомостей про роботу за фахом понад три роки та підвищення кваліфікації протягом п’яти років програмними засобами електронної системи автоматично вноситься запис про порушення виконавцем таких вимог з одночасним відображенням на порталі електронної системи запису про припинення дії кваліфікаційного сертифіката.

У разі перерви у роботі за фахом понад три роки виконавець повинен пройти професійну атестацію в установленому порядку з урахуванням наявної категорії та професійної спеціалізації. При цьому роботою за фахом вважається також викладацька та наукова діяльність, робота в державних органах або органах місцевого самоврядування за умови виконання функцій за напрямом професійної спеціалізації.

Після усунення виконавцем порушення вимоги щодо підвищення кваліфікації не рідше ніж один раз на п’ять років та внесення відповідного запису до Реєстру будівельної діяльності дія кваліфікаційного сертифіката автоматично поновлюється.

Для осіб, які призвані на військову службу, дія кваліфікаційного сертифіката поновлюється після завершення обставин, визначених підпунктом 1 пункту 2-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 554, на підставі інформації, поданої до Мінінфраструктури та/або саморегулівної організації.

Підпунктом 2 пункту 2-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 554 установлено, що для осіб, які призвані на військову службу під час мобілізації відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 65 «Про загальну мобілізацію», перебіг строку перерви в роботі за фахом та підвищення кваліфікації, визначеного пунктом 15 Порядку проведення професійної атестації виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури, затвердженого цією постановою, на період проходження ними військової служби зупиняється.

У зв’язку із наведеним вище, з метою недопущення автоматичного внесення програмними засобами електронної системи відносно Вас запису про порушення вимог статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» СРО ВУГіП пропонує Вам завчасно пересвідчитись у тому, що:

  1. в електронній системі наявні відомості про Вашу роботу за фахом протягом останніх трьох років і, що станом на 01 листопада 2024 року перерва у часі між останньою Вашою роботою за фахом та цією датою не перевищуватиме три роки;
  2. в електронній системі наявні відомості про Ваше підвищення кваліфікації протягом п’яти років.

Також СРО ВУГіП пропонує Вам і надалі самостійно контролювати дотримання вказаних вище вимог.

Четвертий всеукраїнський круглий стіл.

Вид заходу: Четвертий всеукраїнський круглий стіл.

Тема заходу: Проектування об’єктів будівництва в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку.

Організатор заходу: Саморегулівна організація у сфері архітектурної діяльності всеукраїнська громадська організація «Гільдія проектувальників у будівництві» (далі – ВУГіП або СРО ВУГіП).

Модератор заходу: Гордов Микола Миколайович.

Дата та час проведення заходу: 16.10.2024 з 12:00 до 15:00.

Форма проведення заходу: «on line» з використанням ZOOM.

Програма заходу:

№ з/пЗапланована програма заходуДоповідачТаймінгЧас
1Відкриття круглого столу, вступне словоПрезидент ВУГіП Рубан Юрій Якович5 хв.з 12:00 до 12:05
21-й виступ по питанню: «Урбаністика, просторове планування та містобудування. Їх роль у об’ємному проектуванні»К.т.н., доцент, експерт будівельний з експертизи містобудівної документації Габрель Михайло Миколайович45 хв.з 12:05 до 12:50
3Обговорення 1-го виступу (питання та відповіді)Учасники круглого столу5 хв.з 12:50 до 12:55
42-й виступ по питанню: «Є МІСТО»: стратегія розбудови міст України після війни»Директор проектної організації ТОВ «СТАНДАРТ-АВТО» Холявко Євген Валерійович25 хв.з 12:55 до 13:20
5Обговорення 2-го виступу (питання та відповіді)Учасники круглого столу5 хв.з 13:20 до 13:25
6Перерва 5 хв.з 13:25 до 13:30
73-й виступ по питанню: «Методика проектування споруд цивільного захисту: аналіз ДБН В.2.2-5:2023 і сучасні підходи»Провідний експерт будівельний Бут Максим Олександрович40 хв.з 13:30 до 14:10
8Обговорення 3-го виступу (питання та відповіді)Учасники круглого столу5 хв.з 14:10 до 14:15
94-й виступ по питанню: «Новації та реалізація Методик та Правил визначення вартості будівельних робіт в частині вартісних показників кошторисної документації – ціна матеріальних ресурсів»Провідний експерт будівельний філії «Київоблбудекспертиза» ДП «Київбудінвест» Владимирова Снежана В’ячеславівна35 хв.з 14:15 до 14:50
10Обговорення 4-го виступу (питання та відповіді)Учасники круглого столу5 хв.з 14:50 до 14:55
11Закриття круглого столу, заключне словоПрезидент ВУГіП Рубан Юрій Якович5 хв.з 14:55 до 15:00

До участі у заході запрошуються інженери-проектувальники, архітектори, експерти будівельні з усієї України, а також інші зацікавлені особи.

Особа, яка бажає взяти участь у круглому столі повинна зареєструватись, заповнивши наступну ФОРМУ.

З питань організації проведення круглого столу можна звертатись за телефоном: +38 050 545 90 03