Меню

Графік роботи

понеділок-п’ятниця
з 9-30 до 17-00

Саморегулівна організація у сфері архітектурної діяльності Всеукраїнська громадська організація «Гільдія проектувальників у будівництві» інформує про наступне.
Згідно із розміщеною за посиланням https://ospbg.org.ua/ на офіційному вебсайті Органу із сертифікації персоналу будівельної галузі Всеукраїнської громадської організації «Асоціація експертів будівельної галузі» (далі – ОСП БГ) з липня 2022 року продовжено набір у групи спецпідготовки (навчання) та атестації для подальшої сертифікації за професіями:
– інженер-консультант (будівництво);
– інженер з охорони праці (будівництво);
– фахівець з неруйнівного контролю;
– аудитор безпеки автомобільних доріг або/та інженер з перевірки безпеки автомобільних доріг;
– менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків).
ОСП БГ надає послуги із сертифікації персоналу у відповідності з вимогами:
– стандарту СОУ-С-001:2016 «Процедура сертифікації фахівців будівельної галузі» – сертифікація фахівців будівельної галузі;
– міжнародного стандарту ISO 9712:2012 «Кваліфікація і сертифікація персоналу в галузі неруйнівного контролю. Основні вимоги» – сертифікація фахівців з неруйнівного контролю (далі – НК) згідно із вимогами європейських та міжнародних стандартів;
– НПАОП 0.00-1.63-13 «Правила сертифікації фахівців з неруйнівного контролю» – сертифікація фахівців з НК машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;
Всі процедури сертифікації персоналу в ОСП БГ розроблені, впроваджені та функціонують у повній відповідності до вимог стандарту ДСТУ EN ISO/IEC 17024:2019 (ISO/IEC 17024:2012), що є необхідною вимогою до органів із сертифікації персоналу.
Підтвердженням технічної компетентності ОСП БГ є атестат про акредитацію НААУ за № 6О032 від 28.05.2021 (див. також додаток до атестату про акредитацію та доповнення до сфери акредитації від 28.05.2021).
Спеціальну підготовку кандидатів на сертифікацію до кваліфікаційних екзаменів проводять визнані ОСП БГ навчальні центри будівельної галузі (НЦБГ) та навчальні центри з НК (НЦНК).
Атестація кандидатів на сертифікацію проводиться у визнаних ОСП БГ атестаційних центрах будівельної галузі (АЦБГ) та атестаційних центрах з НК (АЦНК).
Головною метою діяльності системи сертифікації персоналу будівельної галузі є реалізація заходів щодо:
– підвищення кваліфікації кадрів для містобудування;
– підвищення рівня промислової безпеки шляхом забезпечення відповідної кваліфікації персоналу, який повинен виконувати НК машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки як у відповідності з вимогами вітчизняних стандартів, норм, правил, так і у відповідності з вимогами міжнародних стандартів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Авторський семінар «Конструктивні рішення та будівельні матеріали у цивільних будівлях ФРН»

Шановні члени Гільдії!


У світі є багато небайдужих людей, які хочуть допомогти Україні. І йдеться не тільки про фінансову підтримку, а й про експертні знання та корисні зв’язки. ВУГІП має унікальну можливість отримати саме таку підтримку від топових фахівців будівельної галузі, що мають сучасний та визнаний світовий досвід на міжнародній арені. ВУГІП, в рамках співпраці, організовує ексклюзивну подію в онлайн форматі.


Запрошуємо Вас на авторський семінар конструктора з міжнародним досвідом Йозефа Елкіна «Конструктивні рішення та будівельні матеріали у цивільних будівлях ФРН»


Йозеф Елкін має більше 50 років досвіду роботи інженера – проектувальника як в Україні, так і в Німеччині. На даний час спікер очолює власне конструкторське бюро у Німеччині – «Ingenieurbüro für Tragwerksplanung IBE», засноване у 2002 році, яке налічує близько 1000 реалізованих проектів у Німеччині.
Від автора: «Під час розмов з колишніми колегами з України мені задають багато питань: «А як це роблять у вас?», «Що є підґрунтям для таких конструкторських рішень?» ….

Даний семінар – це відповідь на ці питання. Це розмова інженера з інженером, інженерною мовою з метою дати можливість зазирнути на «кухню» німецького проектування, показати критерії прийняття рішень, дати можливість порівняти вітчизняні методи будівництва з німецькими».

Мета семінару – надання українським проектувальникам технічної інформації про конструктивні рішення та будівельні матеріали, що застосовуються в сучасних цивільних будівлях Німеччини, аналіз їх переваг та недоліків.

Програма семінару:

Інформація розділена за темами відповідно до основних конструктивних елементів будівель, починаючи від фундаментів і закінчуючи покриттям:

1.Фундаменти:

 -найпоширеніші у цивільному будівництві Німеччини види фундаментів;

– утеплення фундаментів.

2.Забезпечення водонепроникності підземних поверхів:

-методи «чорної та білої ванн».

3.Стіни підземних поверхів:

-залізобетонні монолітні стіни;

-залізобетонні збірно-монолітні стіни;

-залізобетонні збірні стіни.

4. Конструкції стін наземних поверхів з керамічних, газобетонних та сілікатних блоків.

5.Збірно-монолітні залізобетонні перекриття та покриття на базі «філігранних плит».

6.Залізобетонні плоскі дахи:

– розрахунково-конструктивні особливості.

7. Відповіді на питання учасників семінару.

Всі розділи проілюстровані великою кількістю ескізів, таблиць та графіків, які роблять пояснення більш наочними та зрозумілими.

Дата: 25.04.2024р.

Час: 11:00

Формат: онлайн (Zoom-конференція)

Загальна тривалість семінару складає приблизно 1,5-2 години.

Мова: українська, російська

До участі у семінарі запрошуються інженери-проектувальники з усієї України, а також інші зацікавлені особи.


Участь у семінарі безкоштовна.


Особа, яка бажає взяти участь у семінарі, повинна зареєструватись, заповнивши наступну ФОРМУ.

До уваги інженерів-проектувальників!

Гільдія проектувальників у будівництві інформує, що 25 квітня – 02 травня 2024 року планується проведення іспиту для претендентів на отримання кваліфікаційного сертифіката.

Час проведення іспитів:

25 квітня 2024 року (м. Київ) – категорія “інженер-проектувальник”

26 квітня 2024 року (м. Київ) – категорія “інженер-проектувальник 2 кат.”, “інженер-проектувальник 1 кат.”

26 квітня 2024 року (м. Харків) – категорія “інженер-проектувальник”, “інженер-проектувальник 2 кат.”, “інженер-проектувальник 1 кат.”, “провідний інженер-проектувальник”

30 квітня 2024 року (м. Київ) (резервний день) – категорія “інженер-проектувальник”, “інженер-проектувальник 2 кат.”, “інженер-проектувальник 1 кат.”

02 травня 2024 року (м. Київ) категорія “провідний інженер-проектувальник”

Запрошуємо претендентів на отримання кваліфікаційного сертифіката, які пройшли відповідні курси підвищення кваліфікації, на проходження іспиту. Запис на іспит за телефоном 068-230-31-93 (Дар’я).